Chocolade Truffels in fluweelzachte roze poeder

written by Hilde van Maanen

Speciaal voor FoodFestival Blije Bietjes zet ik deze goddelijke chocolade truffels op de kaart. Ik liet me inspireren door de bietjes uit mijn eigen moestuin. Voor diegene die niet van bietjes houden, wees maar niet bang, de fluweelzachte roze buitenkant is weinig van invloed op de smaak.

Chocolade Truffels in fluweelzachte roze poeder
Yields 20
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Total Time
30 min
Prep Time
30 min
Total Time
30 min
7 calories
1 g
0 g
0 g
0 g
0 g
2 g
0 g
1 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
2g
Yields
20
Amount Per Serving
Calories 7
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 1g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 1g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Chocolade Truffels
  1. o 125 gr pure chocolade, druppels of een reep fijngesneden
  2. o 75ml kokosmelk
  3. o 1 tl kokosolie
  4. o 30 ml ahornsiroop
  5. o 40 ml amaretto
  6. o handje vol geroosterde amandelen, fijngehakt
  7. o bietenpoeder
Instructions
  1. Plaats de chocolade in een grote kom over een pan met water (zorg dat de kom het water in de pan niet raakt) en breng het water zachtjes aan de kook. Laat zachtjes doorkoken op laag vuur, totdat alle chocolade is gesmolten.
  2. Verwarm de kokosmelk zachtjes in een andere pan. Zodra de chocolade volledig gesmolten is voeg je de opgewarmde melk toe. Het lijkt of de chocolade schift maar roer net zolang totdat de chocolade mooi glanzend is.
  3. Voeg één voor één de ahornsiroop, Amaretto en kokosolie toe. En zet het truffelmengsel weg in de koelkast.
  4. Na ongeveer 1 uur, wanneer de het truffelmengel nog net niet helemaal hard is, voeg je de fijngehakte amandelen toe. Dek het mengsel af en zet terug in de koelkast (minimaal 2 uur).
  5. Zeef het bietenpoeder in een diep bord.
  6. Gebruik het kleine ijsschepje om balletjes te scheppen van je truffelmengsel. Vervolgens rol je deze door het bietenpoeder.
Notes
  1. Klein ijsschepje, fijn zeefje.
beta
calories
7
fat
0g
protein
0g
carbs
1g
more
HILDE VAN MAANEN | van Bubbels tot Dessert http://www.hildevanmaanen.nl/

You may also like

Leave a Comment