Pompoen Ravioli

written by Hilde van Maanen
Hilde vBtD Pompoen Ravioli Hoeve Ravenstein

van Bubbels tot Dessert gaat aan de slag met de kleurrijke pompoenen uit de groentetuin van Hoeve Ravenstein. En wat is er nu leuker dan zelf ravioli maken. Als een echte Italiaanse nonna zelf pastadeeg kneden en met uiterste precisie de ravioli maken. De gebruinde boter zorgt voor heerlijke notige tonen bij deze pasta.

Ravioli gevuld met pompoen van Hoeve Ravenstein
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
44 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
1 hr
Cook Time
44 min
Total Time
1 hr 30 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Pastadeeg
 1. o 200 gram bloem van harde tarwe ‘typo 00’
 2. o 3 eieren (biologische)
 3. o 1 tl olijfolie
 4. o 1 tl zout
 5. o 1 eiwit
Pompoenvulling
 1. o 1 kg pompoen met schil (zoek de lekkerste uit op Hoeve Ravenstein) zaadlijsten verwijderd en in gelijke stukken
 2. o 2 el koude olijfolie
 3. o 1 Spaans pepertje fijngesneden
 4. o 100 gr echte oude kaas (bijna brokkelend)
 5. o 80 gr bitterkoekjes fijngehakt
 6. o rasp van 1 citroen
 7. o 1 tl versgeraspte nootmuskaat
 8. o peper & zout
Gebruinde boter
 1. o 150 gam boter
 2. o handvol geroosterde en fijngehakte walnoten
 3. o bosjes salieblaadjes
 4. o peper & zout
Pompoenvulling
 1. Zet de oven aan op 180°C hete lucht. Verdeel de pompoen in een ruime ovenschaal en giet er de olijfolie over. Bestrooi ruim met peper en zout en de fijngehakte Spaanse peper. Rooster de pompoen in ongeveer 40 minuten gaar.
 2. Laat de pompoen iets afkoelen, nu kun je makkelijk de schil verwijderen. Stamp de pompoen fijn en meng met de bitterkoekjes, oude kaas, rozijnen, citroenrasp en de nootmuskaat. Zet de vulling in de koelkast afgedekt weg.
Pastadeeg
 1. Meng in een wijde kom de bloem met het zout. Maak een kuiltje en breek de eieren erin en voeg de olijfolie toe. Roer de eieren los met een vork en meng langzaam steeds meer bloem met de eieren en de olijfolie.
 2. Kneed het deeg minstens 10 minuten goed door, dit vraagt even wat kracht maar het is het straks allemaal waard. Bestrooi de hoek van je werkvlak met wat bloem en laat hierop het deeg onder een vochtige theedoek minstens 30 minuten rusten.
 3. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken die iets smaller zijn als de pastamachine en rol het deeg uit met de pastamachine. Begin op de dikste stand en eindig op de op een na dunste (#7 meestal). Ravioli mogen iets dikker blijven dan gewone pasta, anders heb je kans dat ze gaan scheuren. Herhaal dit met de andere stukken. Bewaar de pastavellen eventueel onder een theedoek.
 4. Schep op ieder pastavel op ongeveer 3 cm afstand van elkaar, 1 el pompoenvulling. Gebruik niet te veel pompoenvulling, anders barsten de ravioli open tijdens het koken.
 5. Bestrijk rondom met een beetje eiwit en drapeer er een tweede pastavel bovenop. Druk met de zijkant van je handen het pastadeeg voorzichtig aan. Let op! dat je zo weinig mogelijk lucht in de ravioli hebt. Snijd of steek de ravioli uit rondom de vulling.
 6. Bewaar de ravioli op een schone theedoek en bestrooi met een beetje bloem.
 7. Wanneer je ze allemaal met uiterste precisie hebt gemaakt kun je ze direct koken. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en breng op smaak met zeezout. Kook de ravioli in 3-4 min. gaar in ruim water. En haal ze er voorzicht uit.
Gebruinde boter
 1. Maak intussen de beurre noissette (de gebruinde boter). Verwarm een pannetje op matig vuur en smelt de boter totdat deze goudbruin kleurt (± 2 min.). Voeg de salieblaadjes toe en bak ze ± 30 sec. mee. Schenk de gebruinde boter en de salie over de ravioli. Maak af met een wat versgeraspte oude kaas. Als dat niet het zoete leven is..
Notes
 1. Pastamachine, gekarteld deegwieltje, ravioli steker of ravioli vorm, 2 theedoeken.
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
HILDE VAN MAANEN | van Bubbels tot Dessert http://www.hildevanmaanen.nl/

You may also like

Leave a Comment