Heel veel citroenen

written by Hilde van Maanen
Heel veel citroenen
Serves 4
Write a review
Print
Prep Time
1 hr 15 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 15 min
Prep Time
1 hr 15 min
Cook Time
4 hr
Total Time
4 hr 15 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
4
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
INGREDIENTEN PANNACOTTA
  1. o 2 gelatine blaadjes
  2. o 400 ml slagroom
  3. o 50 gr suiker
  4. o 70 ml citroensap
INGREDIENTEN MERENGUE SCHERVEN
  1. o 75 gr eiwit
  2. o 150 gr fijne kristalsuiker
INGREDIENTEN EARL GREY CRUMBLE
  1. o 120 gr roomboter (op kamertemperatuur)
  2. o 180 gr bloem
  3. o 60 gr fijne kristalsuiker
  4. o 3 zakjes Clipper Earl Grey thee
  5. o flinke snuf zeezout
INGREDIENTEN LIMONCELLO ZABAGLIONE
  1. o 80 gr eidooier
  2. o 50 gr suiker
  3. o 80 ml citroensap
  4. o 80 ml limoncello (Wijngaard ‘Aan De Breede Beek’)
GARNERING
  1. o verse aardbeien
  2. o citroenzest
CITROEN PANNACOTTA
  1. Week de gelatine in ruim koud water voor ongeveer 10 min.
  2. Doe de slagroom met de suiker in een pan en breng tegen de kook aan.
  3. Haal de pas van het vuur en voeg de gelatine en het citroensap toe. Roer om het geheel goed te mengen.
  4. Giet het mengsel door een zeef, zodat je zeker weet dat je geen citroenpitjes of onopgeloste stukjes gelatine in je mengsel zitten.
  5. Verdeel het mengsel over 4 timbaaltjes en laat dit 3-4 uur opstijven in de koelkast. Je kunt de Pannacotta ook zeker een dag van te voren maken.
MERENGUE SCHERVEN
  1. Verwarm de oven voor op 110 C.
  2. Om de merengue scherven te maken, doe je het eiwit in de keukenmachine totdat deze is opgeklopt. Wanneer weet je of het eiwit genoeg is opgeklopt? Houd de kom op de kop boven je hoofd, blijft het eiwit in de kom dan is het goed
  3. Houd je oog erop, wat dit kan heel snel gaan schiften. Je kunt dit voorkomen door een klein beetje suiker toe te voegen tijdens het kloppen (schiftsuiker).
  4. Voeg geleidelijk de suiker toe tijdens het kloppen (in ongeveer 3 fase). Wanneer je de merengue tussen je vingers wrijft moet deze volledig zijn opgelost en mag je geen korreltjes meer voelen.
  5. Verspreid heel erg dun op een vel bakpapier. Plaats in de oven totdat deze krokant is, dat duurt ongeveer 45 minuten. Laat even kort uitharden als je de plaat uit de oven haalt (ongv. 5 minuten. Haal de merengue van het bakpapier en breek in scherven.
  6. Bewaar eventueel in een luchtdichte doos, zak.
EARL GREY CRUMBLE
  1. Klop de boter met de suiker met een mixer in 4-5 min. romig. Voeg een snuf zout, de bloem en de thee en kneed snel tot een samenhangend deeg. Maak een plak van het deeg en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg in de koelkast zeker 1 uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C.
  3. Rol de plak deeg dun uit. Snijd van de rol deeg plakjes van ½ cm. Leg de plakjes op een met bakpapier bekleed bakblik (laat wat ruimte over tussen de koekjes). Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Ze moeten mooi licht van kleur blijven. Neem uit de oven, laat 5 min. op het bakblik afkoelen, leg dan op een rooster en laat verder afkoelen. Lekker bij zwarte thee.
LIMONCELLO ZABAGLIONE
  1. Breng een pan water aan de kook. Neem een hittebestendige kom waarvan de onderkant het water in de niet raakt. Klop hierin de eidooier en de suiker met een garde, totdat de suiker helemaal is opgelost.
  2. Zet de kom vervolgens op de pan met kokend water en blijf kloppen.
  3. Voeg zodra het mengsel warm is, geleidelijk het citroensap en de limoncello toe. Wanneer het mengsel schuimig en romig is opgeklopt is het klaar om opgediend te worden.
SERVEREN
  1. Stort de pannacotta op een mooi bord, verkruimel de koekjes eromheen en dresseer met een paar eetlepels zabaglione. Maak af met merengue schreven en wat verse aardbeien en de zest van een citroen.
Notes
  1. 4 timbaaltjes
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
HILDE VAN MAANEN | van Bubbels tot Dessert http://www.hildevanmaanen.nl/

You may also like

Leave a Comment