Wijn uit eigen land

written by Hilde van Maanen
https://youtu.be/bDiRYBXbgMk

van Bubbels tot Dessert probeert waar het kan alles van dichtbij te halen. Deze keer wel heel dichtbij, wijn om de hoek. De kennis, kunde maar vooral ook liefde van de wijnboeren en wijnmakers groeit de laatste jaren enorm in ons land. Daarom besloot ik op bezoek te gaan bij wijngaard ‘Aan De Breede Beek’.

W I N E   N O T

Henk Breugem is 2003 begonnen met de aanplant van de wijngaard, welke inmiddels is uitgebreid naar 2 ha. Zowel in de wijngaard bij het kweken en onderhouden van de stokken, als ook in de wijnkelder waar de wijnen worden gemaakt, zorgen hij en vele vrijwilligers er ieder jaar voor dat er fantastische wijnen gebotteld kunnen worden.

Volgens Henk wordt zijn wijn in de wijngaard gemaakt. Met zijn liefde voor de wijngaard en zijn stokken maakt hij het verschil. Zijn favoriet én trots is de Muscaris, een goudgele witte wijn met tonen van licht tropisch fruit. Gemaakt van aan de tros gedroogde druiven die laat geoogst worden en perfect in balans is met zijn levendige zuren en een elegant zoetje. ‘Een heel bijzonder glas wijn!’

 B U Y   Y O U R   B L E S S I N G :   W I J N   U I T   E I G E N   L A N D

De wijnen, die inmiddels al diverse internationale prijzen hebben gewonnen, zijn op het domein te verkrijgen tijdens open dagen, maar ook door het hele land te koop (o.a. bij Het Lokaal in Amersfoort).

Aan De Breede Beek
Wijngaard
Slichtenhorsterweg 69, 3862 NP NIJKERK

You may also like

Leave a Comment